red.deer?

Enkel wanneer het team ons echt nodig heeft….

Amper een maand na mijn studies als Bachelor in Bedrijfsmanagement / Marketing, startte ik als verkoper. Ik wou vooral een hands-on job die me bij de mensen brengt en mijn wereld verruimt. En net die eerste job heeft me gevormd.

De datum is 1997. E-mail begon net wat bekendheid te verwerven. Enkel de topbedrijven hadden een website en als je sprak van e-commerce, dan hoorden ze het donderen in Keulen. En ik verkocht….websites op een online winkelplatform aan middenstanders in West-Vlaanderen. Ik werd voor de leeuwen gegooid met een GSM, een laptop van 5kg en de gouden gids als belangrijkste tools. Tijdens deze periode leerde ik dat discipline en zelfmotivatie de basis is van het slagen in een salesjob. En dat gedrevenheid en passie de mate van succes bepaalt. Elke dag tientallen telefoons, bezoeken en meer “neen” dan “ja”, was mijn volledige leefwereld. En dit zonder enige coaching of andere verkopers die me konden helpen.


Daarom startte ik red.deer. Omdat ik ervan overtuigd ben dat nog elke dag honderden verkopers op die manier hun carrière starten en talrijke bedrijven niet altijd de kennis, tijd of budget hebben voor echte coaching.

Waarom wij samen kunnen groeien?

Als bedrijfsleider heb je jouw idee vertaald in een missie, een visie, een businessplan en ben je aan de slag gegaan om dit alles, fier als een pauw, aan jouw doelgroep te tonen.

Er is niemand die jouw idee beter aan de man kan brengen, als jezelf. Want het is jouw kindje, het is jouw visie en als jij erover praat dan is het met jouw passie en jouw geloof.

En dat is net jouw uitdaging als zaakvoerder. Wie kan naast jou dezelfde passie uitstralen over jouw product? Een verkoper, een team verkopers, een webshop, een sales manager….?

Laat dat net mijn visie en missie zijn: passie, geloof en enthousiasme brengen in jouw sales verhaal. En dit ook uitvoerbaar maken voor jouw team.

Meestal bestaat de opleiding van een verkoper in een bedrijf hoofdzakelijk uit productkennis en het gebruik van processen van uw bedrijf.

Wie houdt zich in uw bedrijf echt bezig met het niveau van uw verkoopverhaal en vooral de uitvoering ervan? Wie zorgt ervoor dat jouw doelgroep je idee omarmt, net alsof jij het zelf bent gaan vertellen.

Waarom een edelhert?

Ikzelf ben een natuurliefhebber en behoorlijk gefascineerd door herten. Een mannelijk edelhert woont het grootste deel van het jaar alleen om met enkelen in de bossen. Enkel wanneer zijn kudde (team) hem nodig heeft, komt hij bij zijn soortgenoten samenleven. Vergelijk het maar wat met een externe coach die er vooral is wanneer je hem nodig hebt.

Daarnaast is rood (red) de kleur van de passie die ik in uw verhaal wil leggen maar ook het hoofdkleur in mijn DISC profiel. Vandaar komt dan ook mijn gedrevenheid.

%d bloggers liken dit: